KimBook

Nimeni on Risto Mikkonen, ja KimBook on kesäkuussa 2020 perustamani yritys. Päätoimiala on kirjojen kustantaminen, ja hyvänä kakkosena tulevat käännöstyöt (en-su-en, ru-su).

Koronasuhdanteiden vuoksi minulta loppuivat freelance-suomentajan työt maailman parhaan työnantajan Kuosmasen Jussin leivissä alkukesästä 2020, joten päätin kokeilla omia siiventynkiäni alalla.

Olen vuodesta 2008 lähtien suomentanut yli 40 kirjaa: elämäkertoja (mm. Trumpin, Putinin ja Martti Lutherin), johtajuusoppaita, jännitysromaanin, aivo-, onnellisuus- ja stressitutkimuskirjat, eutanasiaa ja päihderiippuvuutta käsittelevät kirjat, psykopatiaa, sosiopatiaa ja narsismia käsittelevät kirjat, pari vitsikirjaa, aforismiklassikon, julkkisnaisten asemaa historian saatossa pohtivan feministisen teoksen, intersektionaalista feminismiä parodioivan teoksen, ikäihmisille suunnatun puolifiktiivisen erotiikkakirjan ja tusinan verran muita teoksia.

Suomentamisesta on siis kertynyt kokemusta ja nyt pikkuhiljaa myös kirjojen kustantamisesta. MacGorillanlinnan arvoituksen julkaiseminen oli erittäin antoisa ja opettavainen kokemus kustannussopimuksen laatimisineen, suomentamisineen, tait(at)tamisineen ja painattamisineen.

Ja jatkoa on luvassa: vuonna 2021 aion julkaista suomeksi ainakin tarinan nimeltä The Golden Princess and the Moon: A Retelling of the Fairy Tale ”Sleeping Beauty”, jonka on kirjoittanut Anna Maria Mendell.

Olen suunnannut katseeni myös erääseen aiemmin suomentamattomaan, 1950-luvulla julkaistuun satuklassikkoon, mutta se jääköön nähtäväksi…

https://www.facebook.com/kimbook.fi