ME-nainen Suomesta ja Belfastista

Tiina Lillakin ohella ainoa suomalainen naisyleisurheilija, jolla on ollut hallussaan maailmanennätys, lienee Mona-Lisa Pursiainen. Pursiainen piti maaliskuussa -74 hallussaan 60 metrin maailmanennätystä jonkin aikaa tuloksellaan 7,22, kunnes itäsaksatar Renate Stecher rikkoi ennätyksen saman päivän aikana.
Vielä vähemmän aikaa (tarkalleen 1,12 sekuntia) ME:tä sai pitää nimissään Heide Rosendahl vuoden 1972 Münchenin olympialaisissa naisten viisiottelussa, kun hän tuli ottelun viimeisessä lajissa 200m:llä maaliin ykkösenä ajalla 22,96 keräten ME-pisteet 4791, mutta samassa juokussa nelosena pisteli maaliin Iso-Britannian Mary Peters ajalla 24,08 keräten pisteet 4801. 😄
Pohjois-Irlannin merkittävin yleisurheilustadion Belfastin lähellä on nimetty Mary Petersin mukaan.

Yksi kommentti artikkeliin ”ME-nainen Suomesta ja Belfastista”

Jätä kommentti