Miksi Pelé on kaikkien aikojen kovin?

Pes Miti del Calcio - View topic - PELÉ 1962-1966 | 1969-1970 ...

Kun Pelé aloitti maajoukkueessa, brasseilla ei ollut ainuttakaan maailmanmestaruutta. Kun hän lopetti, brasseilla oli niitä enemmän kuin millään muulla maalla tuolloin: kolme. Eli Pelé on ainoa pelaaja maailmassa, jolla on kolme maailmanmestaruutta. Pelé on nuorin pelaaja (17 v.), joka on tehnyt MM-kisoissa hattutempun ja MM-finaalissa maalin (itse asiassa kaksi). Peléllä on urallaan hattutemppuja yli kolmanneksen enemmän kuin C. Ronaldolla ja Messillä, ja France Football -lehti on jälkikäteisarvioissaan valinnut Pelén vuoden parhaaksi jalkapalloilijaksi maailmassa seitsemänä vuonna (Messillä on kuusi pokaalia). Neljissä MM-kisoissaan Pelé pelasi ehjänä läpi turnaksen ainoastaan yhdessä ja oli loukkaantunut kolmessa muussa, niistä kahdessa vähintään puolen turnauksen ajan. Maaleja syntyi silti 12 (neljä turnausta ehjänä pelanneen Saksan Klosen ennätys on 16). Maalisyöttöjä Peléllä on MM-kisoissa yhteensä 10, kun tilastoissa toisena majailevalla, neljät kisat ehjänä pelanneella Messillä niitä on kuusi.

Jätä kommentti